_KAM2551125.jpeg

 

Fotografująca wszystko wokół. Wegetarianka.Kociara.Biegająca za wszystkim co warte uwagi.

Uzależniona od adrenaliny, pozytywnych wrażeń i wszelkich estetycznych doznań.

Szybkie tortille

Szybkie tortille

Nie jestem fanką spędzania w kuchni całych dni na gotowaniu. Nie mam na to czasu, nie mam też ochoty dopieszczać parę godzin jakiś wymyślnych dań. Ma być szybko, najlepiej bardzo szybko, zdrowo, kolorowo i najlepiej żeby dobrze wyglądało. Pomysł na tortillę jest dlatego wymarzony na szybki obiad czy kolację.


Do przygotowania czterech solidnych porcji potrzeba:

  • 1  opakowanie gotowych tortilli pszennych (oczywiście jeśli ktoś lubi można wyprodukować samemu)
  • 3 połowki kolorowych papryk (zielona, czerwona, zółta)
  • 1 ogórek zielony pokrojony na połówki
  • 2 pomidory pokrojone w kosteczkę
  • parę zielonych oliwek pokrojonych na pół
  • parę łyżek kukurydzy konserwowej
  • pół małej sałaty lodowej porwanej na małe kawałeczki
  • około 150 g liści swieżego szpinaku
  • puszka fasoli z puszki czarnej i czerwonej (usmażona na patelni z zawartością)
  • 2,3 ogórki konserwowe pokrojone w plasterki
  • żólty ser pokrojony w kostkę
  • maly jogurt naturalny wymieszany z ostrą papryką i łyżeczką ajvaru, można dodać zioła prowansalskie

Placki tortilli podgrzewam z obu stron w piekarniku albo na grillu elektrycznym (max 1 minutę na obie strony) , smaruje sosem i nakładamy dodatki według uznania. Smacznego!

Gdzie w Berlinie zjeść

Gdzie w Berlinie zjeść

Weekend kulturalnie

Weekend kulturalnie