Fotografująca wszystko wokół. Wegetarianka.Kociara.Biegająca za wszystkim co warte uwagi.

Uzależniona od adrenaliny, pozytywnych wrażeń i wszelkich estetycznych doznań.

Jesienne placuszki z cukini

Jesienne placuszki z cukini

Dostałam kilka sporych cukiń od Mamy i pojęcia nie miałam co z nimi zrobić. Leżały parę dni w lodówce aż któregoś dnia w pracy koleżanka przyniosła placki z cukini i już wiedziałam że będą w najbliższym czasie robione:)


Super smakują z sosem jogurtowym z odrobiną czosnku, ze świeżym koperkiem albo szczypiorkiem.

Do przepisu użyłam:

  • 3  cukinie
  • 4 jajka
  • 8 łyżek mąki tortowej
  • 2 duże cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • szczypta soli, pieprzu, oregano, bazylii

Cukinie umyć, starkować na tarce o grubych oczkach, cebulę, czosnek tak samo, dodać resztę składników. Jeśli cukinia jest wodnista odlać niepotrzebną wodę. Wymieszać wszystko razem i smażyć na mocno rozgrzanej oliwie.


Usmażone odsączyć na ręczniku. Podawać z zimnym sosem jogurtowym i szczypiorkiem. Proste,  szybkie i super smakują na drugi dzień:)

Weekend kulturalnie

Weekend kulturalnie

Berlin

Berlin